Friday 6 November 2015

                                      LAPORAN PENYEDIAAN MI ORGANIK 


             TARIKH : 25 FEBRUARI 2015 (RABU)
MASA : 3.30PM – 5.00PM
TEMPAT : MASJID AN-NUR IPG KAMPUS TAWAU   

KEHADIRAN
Pensyarah
1.    Pn Roziah
Guru pelatih
1.    Ain Syafiqah Bt Mohamad Said
2.    Nur Aimi Izzati Bt Ahamad Shabudin
3.    Siti Nadiah Bt Eddy Chin


OBJEKTIF PROGRAM
1.    Menguasai kemahiran membuat mee bagi penjualan mi organik JPP untuk mengumpul dana tabung JPP.
2.    Meningkatkan kemahiran insaniah bagi mempersiapkan diri untuk menjadi guru.
3.    Merapatkan hubungan silaturrahim dalam kalangan ahli jawatankuasa perwakilan pelajar.


KEKUATAN PROGRAM
1. Penghasilan mi yang lebih terjamin kebersihannya dan menggunakan bahan-bahan organik.
2.    Proses penyediaan mi yang mudah serta tidak mengambil masa yang panjang.
KELEMAHAN PROGRAM
1.    Kekurangan alatan dalam proses penyediaan mi.
2.    Kekurangan tenaga pelatih semasa proses penyediaan mi.


CADANGAN PENAMBAHBAIKAN
         1.    Membeli keperluan alatan penyediaan mi yang secukupnya.
     2.    Menggalakkan lebih ramai ahli jawatankuasa perwakilan pelajar dalam aktiviti  penyediaan mi.


                                                            GAMBAR AKTIVITI






Disediakan Oleh,
Ain Syafiqah Bt Mohamad Sa’id,

Setiausaha Biro Helwani JPP IPG Kampus Tawau.


No comments:

Post a Comment